Malam seram sejuk

 "Chait,dan lapan lagu ja karoke. Mana syiok! " bising Wan Gym selaku individu yang paling champion karoke tadi. Walaupun hanya dua lagu sorang, dia tetap tibai lagu yang perlu ada suara tinggi yang solid serta mood yang konsisten. Gua paham sangat jiwa orang jaga gym ni. Ramai mereka yang kompius samada perlu ke arah gangsterism atau kekal main besi saja.

Gua perati cermin pandang belakang, Shah Berek dengan Suhaimi Anuar mula letak kepala atas seat tanda sedap. Ada juge terasa nak buat brek mengejut biar terhantuk kepala diorang ke seat depan, tapi memikirkan jalan gua lalu ni keras dia pun boleh tahan, gua simpan hajat. Esok ada lagi kalau nak mengenat.

Jarak karoke ke rumah gua boleh tahan makan masa juge. Melalui selekoh-selekoh tajam Bukit 300 ni buat gua rasa seolah main drift pun ye juga. Tapi taknak lah nampak sangat depan Wan Gym. Dikatanya gua perasan nanti mana gua nak letak muka. Setakat amik korner tak tekan brek tuh gua tak heran sangat dah.

Siaran radio sekali sekala mengalami sedikit gangguan, faham sajalah tempat hutan macam ni bukan kerja senang nak mentenkan gelombang radio. Ada siaran RTM ni pun dah beruntung sangat gua rasa. Kurang-kurang ada boleh juga orang kampung sini tahu keputusan terkini Piala Malaysia. Speaker gua pun adalah sikit kerja nak kena bunyi.

Sedang ralit gua melayan korner akhir, Wan Gym menjeri tak semena-mena "Oi, lembu! oi! Brek! Brek!" Serentak gua dapat rasa kepala Shah berek menghantun kepala seat gua, sambil Wan Gym kemas berpaut pada dashboard depan tanda selamat. Suhaimi Anuar, terselit di tengah tengah kerusi gua dan Wan Gym. Entahlah, nak gelak pun timbul rasa serba salah. "Lembu barua mana duk buat jalan ni macam pak dia ni!Nak aram betoi" suara Suhaimi Anuar perlahan sambil menarik kepala keluar dari celah seat.

*****
Ada kutu gua yang pandai sangat cerita bab-bab alam ghaib. Gua tak suka port sangat sebab diorang ni tidur pun pasang lampu lagi. Kah kah kah!



3 comments:

Amalina said...

aku paling panas orang brek-brek time aku tertidur.rasa nak tumbuk je wey.

nurkaloi said...

hahah len kali suh orang blakang pakai seat belt ok

EZAN IDMA said...

hamek kau break emergency! kahkah

Post a Comment

ha komen, komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...