Hari Jumaat

Selesai mengerjakan ibadat fardhu sebagai lelaki, laju saja kereta mak gua memecut menuju pekan. Senang saja orang nak kenal siapa yang pandu. Kalau laju tuh mak gua bawak, dan kalau laju jugak, boleh jadi gua. Entah macam mana senang nak tau sapa bawak gua pun heran.

Puas gua cari port online yang sempoi serta dikerumuni ramai gadis berspek shades dan berseluar pendek. Bagi mengelak rasa hampa bersarang didada, gua layankan saja beronline di tempat geng-geng fixie melabuhkan punggung setelah penat berkayuh tanpa brek. Apa gila cc ada makwe lepak.

Masuk saja, gua tanya harga.

"Rm1.50 sejam boss," belum sempat gua habis ayat gua dia dah reply."Ok, kasi open". Balas gua sambil terliur tengok air tin Manggo dalam ice box balik dia.

Duduk dan terus gua online dengan hati riang ria kanak-kanak gembira.

Itulah serba sedikit life gua bila tenet rumah kena potong.Nyekit betul.






3 comments:

Wadi AR said...

makwe cun kim slm

Headmaster said...

eleh.mane-mane?

Azroy Kassim said...

kerja masyuk.. bayar la beb! kah~kah~kah

Post a Comment

ha komen, komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...