Jangan serius sangatlah

Apa yang dipanggil serius? Sememangnya subjektif kosa kata serius. Cikgu Razaleigh gua dulu pernah dikategori sebagai guru serius kerana memakai sampin ketika hari Jumaat. Gua juga pernah sound member gua yang sangat serius ketika peperiksaan. Biasa-biasa dia ni hepi go lucky. Entah kenapa time exam tempoh hari, diam saja. Tak bercakap sepatah. Tak gosok gigi mungkin, atau clash sama makwe. Entah, gua lupa nak tanya.

Bagi gua, gua sentiasa serius. Dengan berwajah iras Aaron Aziz, sangat ngam karisma serius dengan jiwa gua. Dari petang tadi gua masih tak habis-habis warmup. 18 kali gua keliling rumah dan berdiet tak makan nasi semata-mata untuk performance gua malam nih. Gua makan udang saja.

Gua juga mengamalkan makan maajun bagi mengelak angin-angin dalam badan mengganggu prestasi gua yang masih tip top dari sejak gua main bola untuk rumah hijau dulu.Biasa-biasa gua telan sebiji sahaja. Memandangkan game malam ni amat besar makna bagi gua, gua telan 13 biji sekaligus menyebabkan gua tak henti-henti berpeluh. Menyesal pun ada.

Ya, gua tengah siap-siap nak main futsal. Futsal tu biasa-biasa saja, tapi memang gua macam ni. performance mau jaga. Inilah definisi serius bagi gua. Sekarang, mana seluar three quarter gua pegi?

Desas-desus mengatakan kucing ini banyak kali telah berkelakuan serius.




6 comments:

Wadi AR said...

kucin tu kiut mcm gua

Azroy Kassim said...

gua benci bdk yg main futsal t main style pdng besar.. puih!!

nurkaloi said...

kaloi renang dr blog abe roy !
hee

serius tu sgt penting bg elak org perasan yg kite nie perasan...ade giteww? ade kan jer laaa. haha

KaK LimAh Si SupiR said...

serious! :P

suha said...

kucing tu mencacatkan mood tok gersang disini!damn!


(^_^)

mOon jOhari said...

ase nak lempang je muka siyes kucin 2....bajet hOt la 2....kihkihkihkih

Opsss....salam ziarah.....chantek nama blOg...cOol je...

Post a Comment

ha komen, komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...