Ajaib bukan.

Gua nampak gua atas highway. Gua sama ada dua lagi member gua. Tapi member gua blur-blur sapa. Tapi sebelum gua naik highway, gua dalam bilik hostel MMU gua. Bilik hostel gua sorang-sorang.Suasana gua rasa malam,sebab sunyi. Berbalik kepada highway. Hala tuju gua tak tahu. Gua seolah dalam satu tujuan. Kadang-kadang gua nampak suasana highway seperti di Perak. Tapi tak tetap. Sekejap gua rasa macam on the way naik Kuala Lumpur. Scene highway tak lama. Dia tukar masuk gua tengah jalan-jalan di Petaling Street. Motif? Gua sendiri tunggang-langgang pikir.Semua nampak dalam satu pola yang mendatar. Seolah tiada klimaks mahupun penghujung.

Ajaib bukan? Ini bukan cerita dalam hati ada taman punya. Benda ni adalah imaginasi tanpa kawal gua saat gua dengar lagu You're Beautiful - James Blunt.

Lagu ni pernah famous time 2005 dulu. Time tu gua baru masuk MMU.Gua hairan bila hitz selalu juga play lagu ni time gua balik kerja sekarang.Gua rasa lagu ni juga macam fenomena basikal flywheel mati. Basikal ni dulu time gua darjah tiga dah famous gila. Sekarang adik gua pulak naik gila nak pandu-uji ini basikal. Sekarang nama gila up, fixie. Padahal dulu gua sama geng gua panggil 'spoket mapuh' saja.

Gua tahu imaginasi macam ni, lu pun ada. Mungkin dia ikut mood sama history lu macam mana. Itu gua rasa saja.



14 comments:

nawal addina said...

aku suka lagu tu . hee ~

Fyqa said...

ehemm.. cam tgah angau ja.

muahaha ;)

suha said...

de point is kenangan..tol x?(^_^)

Headmaster said...

@nawal

nais dow lagu tuh.damai jaa..

@fyqa

Angau ape laaaakkk ni.

@suha

de point camna?

EZAN IDMA said...

serius lagu tu sedap!

Headmaster said...

@Ezan

mungkin tak perlu serius bila bercakap sedap.hahaahhaa!!

Amalina said...

adik aku guna caller ringtone lagu tu, setiap kali aku perlu call dia..aku akan jauhkan hp dari telinga aku sebelum dia angkat call.bukan aku tak suka lagu tu, aku pun tak tahu nape aku buat camtu.(aku serius macam ezan)

Headmaster said...

mana jauh jarak telefon tu dari telinga kau dan kaki kau dari telinga kau

Amalina said...

entah, tak pernah aku ukur.

Headmaster said...

aku tanya jarak, bukan tindakan mengukur

Amalina said...

padang jarak, padang tekukur.
ini bukan tentang pengeboman hiroshima dan nagasaki.

vampire's lovex said...

jap aku baca lagi skali

vampire's lovex said...

tengah bosan xde bnda nak pikir kot sebab tu pikiran lu melayang di awan,pastu berjalan di bumi.dan akhir nya gol ke dalam body lu balik.. ehhe.

fixie tu pemes sgt npe..huu mahal wooo basikal dulu2 murah je KOT.

Headmaster said...

@Amalina

Ya tak ya juga.

Vampire lovex

berapa kali kau baca?

Post a Comment

ha komen, komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...